Trowbridge Town Hall Arts Centre

One of the major consequences of modern technology has been the problems adapting old buildings to accommodate the extra wiring, and changes of use in office space etc. In the former wool town of Trowbridge, Wiltshire, they have converted the wonderful Victorian former town hall to a community art space and I was granted a tour of the cells in the basement, as a large part of the building was used for magistrates court business. Here’s the former courtroom:

town-court-1

town-court

The wonderful stained glass in the main staircase. Dotted throughout the building are upcycled arm chairs with crochet and other new details

town-windows

A wonderful wooden beamed roof

town-roof

stairwell leading to caretaker’s flat

town-stairwell

And down to the basement: now storage for architectural bits but proposed use for artists’ studios

jail-balls

modern interview room for prisoners with solicitors

town-interview

and the cells

town-jail-cells

Artists materials were not supplied to prisoners so I don’t want to know what this was written with.

town-jail-grafiti

The still working boiler

town-boiler

More architectural storage

town-jail-archeol

And some nice summer hats.

town-hats

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s